xNAV200

Array
PDFPrintEmail

xNAV 200

xNAV 200

Υψηλής απόδοσης λύση για κάθε μεγέθους εφαρμογή. Σήμερα τα μη επανδρωμένα εναέρια μέσα και οχήματα εδάφους απαιτούν μικρές, ελαφριές και εξαιρετικά ακριβές GPS + INS λύσεις. Σχεδιάσαμε το καινοτόμο xNAV200 για να καλύψει αυτές τις ανάγκες. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να υπολογίζει με ακρίβεια δεδομένα κατεύθυνσης, κλίσης και περιστροφής ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες λειτουργίας.

Μικρό, στιβαρό, ελαφρύ
Αυτό το προϊόν έχει να κάνει με το μέγεθος και την ακρίβεια. Ζυγίζει λιγότερο από 380g και λίγο μεγαλύτερη από ένα ποντίκι υπολογιστή. Το xNAV200 έρχεται να καλύψει το κενό ανάμεσα στα ελαφριά αδρανειακά συστήματα που δεν έχουν μεγάλη ακρίβεια και τα αδρανειακά συστήματα με μεγάλη ακρίβεια που δεν είναι όμως αρκετά μικρά. Στα UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα), το xNAV200 είναι αρκετά ακριβείς για να δώσει περίπου ακρίβεια pixel 1μ σε υψόμετρο 1000μ αλλά χωρίς να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος του βάρους του αεροσκάφους.

 

xNAV 200


90cm ακρίβεια θέσης
Για να αποδίδει τόσο καλά το σύστημα συνδυάζει differential GPS, GPS-heading και φυσικά αδρανειακούς αισθητήρες. Η στενή αυτή «συνεργασία» εξασφαλίζει ότι οι GPS μετρήσεις εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Η μετ-επεξεργασία του differential GPS από ένα αρχείο RINEX, μπορεί εύκολα να αποδώσει ακρίβεια ακόμα καλύτερη του 1 μέτρου. ακριβότερα συστήματα.

Κατεύθυνση 0.15° χρησιμοποιώντας διπλό GPS
Το GPS διπλής κεραίας που περιλαμβάνεται στο xNAV200 είναι μοναδικό σε αδρανειακά συστήματα χαμηλού βάρους και δίνει συνεχή απόδοση κατεύθυνσης 0,15 μοιρών, ξεπερνώντας κατά πολύ ότι μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση μαγνητικών αισθητήρων. Η OxTS συνδύασε τους καλύτερους αισθητήρες MEMS και τους βαθμονόμησε χρησιμοποιώντας την κορυφαία στον κόσμο τεχνολογία διακρίβωσης μας. Και επειδή μπορούμε να ελέγξουμε τους αδρανειακούς αισθητήρες και το φίλτρο Kalman, σχεδιάζουμε κάθε μέρος του συστήματος ώστε να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο σύστημα υψηλής απόδοσης.

Λύση με το κλειδί στο χέρι
Δεδομένα 24 ωρών αποθηκευμένα στην εσωτερική μονάδα μπορούν να μετ-επεξεργαστούν χρησιμοποιώντας τα εργαλεία OxTS. Αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο περιλαμβάνουν NMEA GPGGA και 1PPS για συγχρονισμό με άλλους αισθητήρες. Ένα χρονοδιάγραμμα εισαγωγής μπορεί με ακρίβεια να ενεργοποιήσει το κλείστρο της κάμερας ή την διενέργεια άλλων συμβάντων. Το λογισμικό θα παρεμβάλει τις μετρήσεις των 100Hz στο ακριβή χρόνο εκδήλωσης. Όλα αυτά διευκολύνουν την διασύνδεση για κάμερες, σαρωτές λέιζερ και άλλους αισθητήρες.

xNAV 200

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

xNAV 200

 

 

 

 

Το αδρανειακό σύστημα πλοήγησης Inertial+ είναι η ιδανική λύση για τη

βελτίωση των μετρήσεων από ένα GPS δέκτη.

Μπορείτε να εισάγετε από το δέκτη GPS μέσω σειριακής θύρας τα δεδομένα NMEA

και το Inertial+ θα τα συνδυάσει με τους αδρανειακούς αισθητήρες και θα

εξάγει τα βελτιωμένα δεδομένα στην ίδια μορφή NMEA. (Υποστηρίζει και άλλες

μορφές εισόδου και εξόδου)

Ομαλή Θέση
Τα GPS συνήθως χάνουν τη θέση εξαιτίας της ανάκλασης του σήματος των

δορυφόρων. Οι μετρήσεις από το Inertial+ υπολογίζονται από τα γυροσκόπια

και τα επιταχυνσιόμετρα, τα οποία δεν μετατοπίζονται. Τα GPS χρησιμοποιούν

αυτές τις μετρήσεις για να διορθώσουν τις αποκλίσεις.

Συνεχής θέση
Ακόμη και όταν το GPS δε μπορεί να πραγματοποιήσει μετρήσεις το αδρανειακό

σύστημα Inertial+ μπορεί να σας δώσει τη λύση. Χρησιμοποιώντας ένα μετρητή

ταχύτητας στον τροχό μπορεί να αναγνωρίσει τη μετακίνηση της θέσης με

ελάχιστη ταχύτητα 150m ανά ώρα.

Προσανατολισμός
Εκτός από τη βελτίωση της ακρίβειας της θέσης και της ταχύτητας της

μέτρησης το αδρανειακό σύστημα το Inertial+ μετράει κατεύθυνση, κλίση και

περιστροφή.

Εξοικονόμηση χρόνου
Συχνά απαιτείται αρκετός χρόνος για να διορθωθούν χειροκίνητα οι μετρήσεις

που έγιναν με ασθενές σήμα από το GPS, ενώ είναι πιθανό τα γεωαναφερόμενα

δεδομένα να χαθούν εξαιτίας του ασθενούς σήματος του GPS. Με τη χρήση του

Inertial+ μπορεί να εξοικονομηθεί χρόνος και να σωθούν οι γεω-αναφερόμενες

εικόνες.

Τεχνολογία
Το αδρανειακό σύστημα Inertial+ περιλαμβάνει τρεις αισθητήρες γωνιακής ταχύτητας (γυροσκόπια), τρία σερβοκινούμενα επιταχυνσιόμετρα και όλη την απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ σε ένα πολύ μικρό κουτί. Ένα εσωτερικό GPS χαμηλού κόστους παρέχει ακριβή διόρθωση του χρόνου και το καθιστά ευκολότερο στη χρήση.

Το λογισμικό είναι εύκολο στη χρήση και επιτρέπει στους χρήστες να αλλάξουν τη γωνία τοποθέτησης, να μετατοπίσουν το σημείο μέτρησης σε μια εικονική τοποθεσία, να αλλάξουν τον τύπο τους GPS και πολλά άλλα. Μόλις ρυθμιστεί το αδρανειακό σύστημα Inertial+ μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα και χωρίς να απαιτείται η προσοχή του χρήστη. Για το χειρισμό του δε χρειάζεται εξειδίκευση του χρήστη.

Το εσωτερικό καταγραφικό που διαθέτουν τα προϊόντα της σειράς Inertial+ δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν χωρίς επιπρόσθετο εξοπλισμό. Μετά τη λειτουργία, τα δεδομένα μπορούν να εξαχθούν σε μορφή κειμένου ASCII και να περαστούν στο λογισμικό της επιλογής σας.